€ 75,-
€ 57,-

Beginnerscursus wekelijks drumplezier

  • Start met wekelijks drumplezier gelijktijdig met andere absolute beginners
  • Begin met het einde in zicht: een korte cursus van slechts 5 wekelijkse sessies voor een vaste prijs
  • In een rustig tempo, in een begripvolle omgeving
  • Na afloop van de cursus kun je weer stoppen, of doorstromen in een instroomgroep
  • Start: Maandagavond 27 mei 2024 van 19.00 tot 19.45 uur
  • Locatie: Ceintuurbaan Noord 112 in Roden (entree aan de achterzijde van het pand)
  • Kom op tijd voor ontvangst met koffie of thee 


Gerard begrijpt als geen ander hoe spannend het is om nieuwe vaardigheden aan te leren buiten je veilige en vertrouwde comfort zone. In een rustig tempo en in een begripvolle omgeving maakt Gerard drummen op muziek voor iedereen toegankelijk. En dáár word je blij van! Doe jij mee?

FAQ beginnerscursus wekelijks drumplezier

Het is me nog niet helemaal duidelijk. Wat kost het nu precies?

Ik kan me voorstellen als het je niet helemaal duidelijk is. Normaliter werken we met strippenkaarten. Dan koop je een kaart en na afloop van de sessie vinken we dan een stripje af. Nu geven we je een 5-strippenkaart. Mocht je een keertje niet kunnen, kun je het later altijd nog weer een keertje inhalen.

In dit geval kost de beginnerscursus dus 57,00 euro.

Wanneer zijn de vijf drumplezier sessies?

De eerste sessie is op maandag 27 mei 2024. De volgende zijn op 3, 10, 17, en 24 juni.

De vaste prijs van 57,00 voor de beginnerscursus is geldig voor 5 sessies. Je ontvangt van ons een 5-strippenkaart. Kun je een keertje niet, dan blijft je strip geldig en kun je een andere keer (bijvoorbeeld bij een instroomgroep) weer aanschuiven.

Voor welke leeftijden is deze beginnerscursus geschikt?

In principe is deze cursus geschikt voor volwassenen en senioren. Maar, als je samen met je dochter of zoon/kleindochter of kleinzoon mee wilt doen, dan kan dat ook! Vanaf 8 jaar kunnen kinderen meedoen. Let op: Mits tezamen met papa of mama/opa of oma.

Moet ik mijn eigen drumstokken meenemen?

Nee, dat hoeft niet. Je hoeft ook geen drumstel te hebben en je hoeft thuis niet te oefenen. Gewoon eens per week aanschuiven en meedoen.

Hoeveel deelnemers kunnen er gelijktijdig meedoen?

In de ruime drumplezier ruimte (300m2) aan de Ceintuurbaan Noord 112 in Roden staan 29 drumstellen op 1,5 meter afstand van elkaar. Er kunnen dus maximaal 29 deelnemers gelijktijdig meedoen.

Ontdek de sleutel naar blijheid

Drum je hoofd l​​​​eeg, k​​​​rijg energie voor 10 en boost je zelfvertrouwen!

Muziek

Muziek doet iets met een mens. Drummen op muziek nóg meer!

Uitdagend

Gerard speelt vakkundig het spel tussen uitdagingen en vaardigheden

Lachen

Neem het allemaal niet te serieus en lach! Vooral als het mis gaat.

Zou jij ook vaker blij willen zijn?

Dan zou je volgens psycholoog Mihaly Csikszentmihalyi, één van de grondleggers van de positieve psychologie, meer dingen moeten doen die je met hart en ziel doet. 'Door onze vaardigheden op de proef te stellen, door steeds grotere uitdagingen aan te gaan, worden we steeds unieker en interessanter.'

De afgelopen jaren speelt Gerard het spel tussen uitdagingen en vaardigheden tijdens drumplezier sessies. Wat direct opvalt is de relatie tussen inzet en het resultaat. Iemand die niet zijn of haar best doet, heeft na afloop geen enkele voldoening en dus ook geen gevoel van blijheid.

Daarentegen hebben de mensen die zich wel hebben ingezet niet alleen een gevoel van voldoening en blijheid, maar zijn ze ook aangenaam verrast dat ze blijkbaar meer kunnen dan ze dachten.

You can if you think you can!

Je kunt het, als je denkt dat je het kunt. En daar gaat het vaak mis. Want er zijn best veel mensen die onzeker zijn over hun vermogen om zichzelf te verbeteren. Die handelen vanuit een vaste overtuiging dat ze iets  wel of niet kunnen. Punt!


Dat het ook anders kan, leren deelnemers van wekelijks drumplezier. Het gaat er niet om of je het goed doet, het gaat erom dat je je best doet. Dat je je met hart en ziel inzet. Fouten maken mag/moet/moed. Faalplezier door drumplezier. In een begripvolle omgeving waarin gelachen wordt om de fouten. Gewoon, omdat we het allemaal niet te serieus nemen. 

Daardoor beginnen deelnemers te geloven in hun vermogen om zichzelf te verbeteren. Dat ze meer kunnen dan ze denken. Méér dan leren drummen op muziek alleen... Wil je mijn inzichten van mij leren?

Heleen Klasens

Yde

Het gevoel dat overheerst is: JOEPI

Net weer thuis na mijn eerste drumpleziersessie. Het gevoel dat overheerst is: JOEPI!! Inclusief stuitergevoel in mijn lijf. Verwachtingen had ik niet. Hoopte alleen maar dat ik met heel veel enthousiasme thuis zou komen. Check! 'Meester Gerard' geeft je het gevoel dat je het kunt en tegelijkertijd dat je het niet kunt en dat maakt het zo leuk en laagdrempelig. Ik kom mezelf wel tegen want ik kan best streng zijn voor mezelf en de lat hoog leggen. Dan is het heerlijk 45 minuten mee te doen met iets dat ik nog nooit heb gedaan, waar ik fouten mag en moet maken en waar ik met een grote lach op mijn gezicht weer vandaan kom. Gewoon plezier maken en blij zijn samen met anderen en met jezelf. Ik zeg doen! PS: goed slapen erna is geen garantie. Drumdromen wel:-)

35+

Jaar ervaring als drumdocent

100%

Plezier garantie

12.500+

Beginners gingen je al voor

Wat mag je verwachten van de beginnerscursus?

Beginners

Je start deze cursus gelijktijdig met andere absolute beginners

Vaste prijs 

De cursus bestaat uit 5 wekelijkse sessies voor een vast bedrag

Rustig tempo

Tijdens deze beginnerscursus doen we het rustig aan

Begripvol

Fouten maken mag/moet/ moed! In een veilige en begripvolle omgeving

Laagdrempelig

De beginnerscursus is laagdrempelig en toegankelijk. Je hoeft geen drumstel te hebben en je hoeft niet te oefenen. Gewoon aanschuiven en meedoen

In groepsverband

'Geluk en plezier kun je vermenigvuldigen als je het met elkaar deelt.' Daarom leren we drummen op muziek in groepsverband

Muziek

Muziek doet iets met een mens. Drummen op muziek nóg meer!

Uitdagend

Gerard speelt vakkundig het spel tussen uitdagingen en vaardigheden 

Lachen

Spiegelneuronen in ons brein zorgen ervoor dat mensen lachen wanneer ze anderen zien lachen. Met Gerard als enthousiaste en altijd lachende instructeur is lachen gegarandeerd!

Hoofd leeg

Tijdens een sessie wordt je geleefd. Je hebt geen tijd om aan andere dingen te denken. Je gaat helemaal op in het moment en de tijd vliegt om

Energie voor 10

Door actief bezig te zijn met lichaam en geest, in combinatie met luide muziek, ga je weer stuiterend naar huis met energie voor 10!

Zelfvertrouwen booster

Omdat je alle ruimte krijgt om fouten te maken, zal je merken dat je meer kunt dan je dacht

De praktijk...

Beelden spreken meer dan woorden!
Tijdens een wekelijkse sessie met senioren werd ik zo blij van alle gezichten van de deelnemers, dat ik dacht; dit zouden meer mensen moeten zien. Klik op de play button en laat je inspireren...

Enkele reacties van deelnemers na hun allereerste sessie

Alyshia (mijn kleindochter) en ik zijn weer bijgekomen. Hebben nog wel even na-gestuiterd gisteravond. We vonden het super leuk en de tijd is omgevlogen. Je tempo en manier van aanpak werken daar ook aan mee. Kijken al weer uit naar volgende week.
Margriet Elzinga
Ja, ik ben ondertussen bijgekomen van gisteravond. Vond het veel te snel gaan. Het was in één woord geweldig!

Gezellig en spontaan. Genoot van iedereen om mij heen. Zo vrolijk. Ik had dit niet verwacht en kan niet wachten tot de volgende keer.

Monique Nijboer

Ontzettend leuk om te drummen met zo’n grote en enthousiaste club. Prima formule om elk stukje “theorie” meteen op echte muziek in praktijk te brengen. En we lachen ook nog….. Ik zie uit naar volgende week!

Ronald Dirksen
Ik moet eerlijk zegen dat ik vooraf een beetje nerveus was. Maar eenmaal aangekomen bleek dat helemaal niet nodig was. De sfeer was heel gemoedelijk en de drum meester had de zaak goed in de hand. Er werd veel informatie gegeven, gelachen en vooral gedrumd!
Lidy Dales-Kiel
Zo Leuk om te doen. Ik ga met plezier heen en na een les vol drummen en lachen met veel energie weer naar huis. Dank je Gerard voor de leuke lessen.
Yvonne Schuiring
Een wekelijkse avond om een uurtje te ontspannen en lekker je (proberen) uit te leven. Gerard als leraar helpt met zijn aanstekelijke en tomeloze energie erg goed op de groep.
Dennis Eefting

fantastisch. de manier van lesgeven is ontzettend aanstekelijk. who knew dat ik t in me had! ik heb er een nieuwe hobby bij.

Lisa te Giffel
Je vermoeidheid verdwijnt als sneeuw voor de zon en je wordt er vrolijk van! Wat wil je nog meer?

Gerard geeft erg enthousiast en humorvol les en het is voor iedereen te volgen.
Gewoon doen!

Irene van den Kerkhoff
Sinds kort begonnen met drummen bij Hit it, best spannend hoe het zal zijn. Maar het is super leuk, met veel enthousiasme en humor van Gerard drum je al snel mee op het ritme van de muziek. En na afloop met een brede glimlach weer naar huis!!
Ans van der Pol
Heerlijk, hier krijg je weer energie van!

Leuke lessen, workshops, enthousiaste docent!
Je drumt snel mee met bekende nummers.
Echt een aanrader!

Jeroen van Duuren

Start maandag 27 mei 2024 van 19.00 tot 19.45 uur