Beleef een unieke avond vol ritme en muziek

Wil je het jaar afsluiten met een knaller? Trommel dan mee op de beats van de geweldige Top-2000 tijdens ons speciale uitje op vrijdag 29 december. Je hoeft geen enkele drumervaring te hebben, want onze ervaren instructeur leert je de basisprincipes van het drummen. Maar het draait niet alleen om drummen; er is ook genoeg tijd om los te gaan op de dansvloer en te genieten van heerlijke luxe borrelhapjes en drankjes. Mis deze geweldige kans niet en boek nu jouw ticket voor dit geweldige eindejaarsfeest. We hebben slechts 60 plekken beschikbaar, dus wees snel!


  • Vanaf 19.30 uur ontvangen je met een aperitiefje (alcoholisch/non-alcoholisch)
  • Van 20.00 uur tot 20.45 uur drummen we op muziek van de Top-2000
  • Van 20.45 uur tot 21.15 uur hebben we een pauze met heerlijke luxe borrelhapjes (verzorgd door de Herberg van Es) en drankjes
  • Van 21.15 uur tot 22.00 uur drummen we verder op muziek van de Top-2000
  • Van 22.00 uur tot 23.30 uur hebben we een after-party met een dansfeestje en onbeperkt drinken met een bittergarnituur
  • We drummen met 30 personen gelijktijdig. Na ieder liedje wordt er gerouleerd.

Nog behoefte aan inspiratie?

Lees dan hieronder het verslagje van onze Danny tijdens haar bezoek aan de Top-2000 Café, vanochtend op donderdag 28 december 2023.

Top2000 Café

De wekker moet gedacht hebben dat ie een auditie had voor een rol in de ochtendshow Jan-Willem Start Op! Het voelde alsof het nog midden in de nacht was. Zelfs de koffiemachine maakte geluiden die ik vertaalde als: “Is dit echt nodig?” Maar heej! We hadden felbegeerde kaartjes voor het Top2000 Café! Toegegeven, een beetje vroeg, maar daarom niet minder leuk!

In een typische het-is-vrijdagavond-en-we-gaan-op-stap-outfit liepen we om half 9 ’s morgens het Beeld & Geluid gebouw op het Mediapark in Hilversum binnen, klaar om een feestje te bouwen. We werden al snel begroet door een pipo in een felrood pak die de menigte op zijn eigen manier wist op te hitsen. Zijn ietwat voorspelbare humor zorgde meteen voor een leuke sfeer en zijn Engelse conversaties met mensen uit Friesland brachten een lach op ieders gezicht.

Eenmaal binnen in het café viel één persoon meteen op: een man die bij elk nummer compleet uit zijn dak ging. We hebben hem Harold gedoopt. En Harold zijn enthousiasme werkte stiekem aanstekelijk op de hele zaal (en vast ook op de mensen thuis). En als we het dan toch over die mensen thuis hebben: de appjes van mensen die ons op tv zagen bleven komen. En zo ook de vreemde verzoeken en opdrachten. Die hebben we even links laten liggen, op één na: we hadden de opdracht om een bepaald dansje te doen op Flowers van Miley Cyrus. Uiteraard hebben we aan dat verzoek wel voldaan. Geen idee hoe het eruit zag, maar we hebben sowieso de gouden medaille verdiend voor de meest ongecoördineerde dansmoves ooit vertoond op dat nummer (sorry, Miley!).

We kregen Jeroen Kijk in de Vegte, de DJ van dienst, nog zo gek om een berichtje in te spreken voor een vriendin die geen kaartje had en zo ongeveer de grootste RTL Boulevard fan is sinds Albert Verlinde. Aangezien Jeroen de voice-overs van dat programma doet, was ze erg blij met zijn persoonlijke shoutout.

We konden links van de bar gratis luchtgitaren uit het rek pakken om Andy Summers van The Police eruit te spelen. Ik vond het enige luchtdrumstel dat er stond en ging daar uiteraard mee aan de haal tijdens You Can Call Me Al van Paul Simon. Toen PleaseDon’tGive Up The Fight van Racoon werd ingezet, kwamen de mobiele lampjes tevoorschijn voor ter ere van Jayden, het driejarige jongetje dat het gevecht tegen kinderkanker verloor en waar Racoon het nummer voor geschreven heeft.

En dan wil ik het nog wel even hebben over het alcoholbeleid. Geen bier voor 12 uur! In eerste instantie natuurlijk een marteling, maar gezien de wereldreis terug naar Groningen die we nog voor de boeg hadden, misschien niet eens zo’n gek idee.. En wat betreft de thuiscamera’s: wie zet die dingen aan? Af en toe werden er beelden getoond van mensen in bed met hun kat. Nooit geweten dat de top 2000 ook een reality show is…

Gehuld in mijn “Altijd Blijven Dansen” shirt heb ik dat motto serieus genomen, zelfs als ik de liedjes niet kende. We brulden mee met “SOS” van Abba en namen de Playback Plek over voor een dappere poging “CouldYou Be Loved” van Bob Marley mee te zingen.


Kortom, het Top2000 Café was een geweldige ochtend (die een avond had moeten zijn met bier), waar we nog lang met plezier op terug zullen kijken. Een ochtend die ons eraan herinnert dat je, zelfs als je de pasjes niet kent, altijd moet blijven dansen – liefst een tikkeltje ongecoördineerd. Gelukkig heb ik de Top2000 Drumavond nog in het verschiet, waar wel een écht drumstel staat om met Paul Simon mee te rammen en waar ook gewoon bier geschonken wordt. Ik heb er zin in! Mijn t-shirt ligt alvast klaar.